The euro on 29.01.2023: 1 EUR = 39.8433 UAH. Currency of the week

Lesaffre Baking Center. 40-year anniversary.

Компанія Lesaffre, світовий лідер з виробництва хлібопекарських дріжджів, створила перший центр технологічної підтримки в 1974 році в м. Марк-ен-Бароль на півночі Франції. Передумовою до організації такого підрозділу було те, що технологи з Пекарського Центру (Baking Center) зможуть краще розібратися в технологічних питаннях та більш якісно надавати технологічну підтримку клієнтам. Тому Baking Center поступово зібрав команду технологів, які, відвідуючи різні країни по всьому світу, могли проаналізувати та визначити окремі технологічні потреби для кожного регіону. В результаті, компанія Lesaffre може запропонувати різноманітні технологічні рішення для кожного конкретного клієнта, незалежно від його місцезнаходження.

Нині під знаком Baking Center™ налічується 25 Пекарських Центрів на п’яти континентах, в яких працює понад 120 технологів. У 2011 році компанією Lesaffre була зареєстрована торгова марка Baking Center™. Концепція Baking Center™ визначається як центр знань, технологій та інновацій у хлібопеченні.

40-richnii-yuvilei-_1

Кожен Пекарський Центр, який оснащений всім необхідним устаткуванням, представляє собою ідеальне місце для проведення зустрічей, обміну знаннями та досвідом з професіоналами з усього світу. Технологічна допомога, нові продукти та технології, спеціалізоване навчання — все це завідомо розроблено з метою максимального задоволення потреб наших клієнтів від невеликих пекарень до потужних індустріальних підприємств, а також закладів готельно-ресторанної сфери та кейтерингу. Технологи Пекарських Центрів працюють у тісній співпраці з науково-дослідним відділом Lesaffre, тому швидко можуть реагувати на потреби ринку хлібопечення та завжди запропонувати новітні рішення.

Як лідер з інновацій в хлібопеченні, Lesaffre Baking Center в м. Маркетт-ле-Лілль є серцем світової мережі Пекарських Центрів. Це місце для зустрічей, обміну ідеями та досвідом технологів з різних континентів. Технологічна команда Lesaff re Baking Center пропонує високопрофесійну технологічну підтримку з метою досягнення поставленої мети. Сфера діяльності Lesaff re Baking Center складається з:

  • розробки нових видів виробів та технологій;
  • сенсорного аналізу;
  • технологічної підтримки виробників хлібобулочних виробів;
  • проведення спеціалізованих тренінгів та семінарів, орієнтованих на потреби виробників.

Технологи та експерти з Lesaffre Baking Center акумулюють та перетворюють знання, отримані в різних країнах, від різних культур споживання хлібобулочних виробів, для розробки та створення нових продуктів. Аналізуючи різні види сировини та інгредієнтів, що використовуються на кожному конкретному виробництві, вивчаючи способи виробництва хлібобулочних виробів, беручи до уваги технічні та кліматичні умови, технологи Lesaffre працюють разом із клієнтом, щоб знайти оптимальне рішення, адаптоване до умов конкретного підприємства. Така спільна робота над проектами відкриває шляхи до впровадження нових технологій, створення нових хлібопекарських інгредієнтів та поліпшувачів, нових видів дріжджів та стартових культур для приготування заквасок, що є повністю пристосованими та призначеними для конкретного виробництва (хлібобулочних виробів, здоби, листкових виробів, піци та ін.).

40-richnii-yuvilei-_2

Lesaffre Baking Center також має повністю оснащену лабораторію сенсорного аналізу, яка надає дорогоцінну інформацію шляхом постійного вивчення споживацького попиту хлібопекарських виробів.
Запах, смак, аромат та текстура харчових продуктів є най- важливішими критеріями для споживачів. Як один із новаторів в інтерпретації мови хліба, Lesaff re Baking Center додає до багажу знань Lesaffre оцінювання властивостей хліба за допомогою методів сенсорного аналізу. Є лише одна мета даної наукової методології — визначити, чи даний виріб (хліб) є прийнятним до смаків споживачів чи ні. За допомогою сенсорного аналізу та аналітичної обробки його результатів спеціалісти Lesaff re Baking Center допоможуть вам створити разом із технологами нові продукти, розробити вироби, майже ідентичні до заданих продуктів, порівняти ваші вироби з продукцією конкурентів та знайти способи покращення якості вашої продукції, надати повну характеристику її смаку та текстури.
Важливою частиною роботи технологів Lesaffre Baking Center є технологічна підтримка підприємств, що використовують нашу продукцію. Вона полягає в тому, що технологи-професіонали можуть у будь-який час, у будь-яку хвилину допомогти вам у вирішенні питань, пов’язаних з якістю готових виробів. Також технологічна підтримка може полягати у допомозі під час запуску у виробництво нової продукції. При цьому потрібно підібрати необхідні технологічні параметри, надати рекомендації стосовно вибору сировини та інгредієнтів для виготовлення того чи іншого продукту. Іншими словами, наші технологи зможуть перетворити вашу ідею в реальний проект з відпрацюваннями у виробничих умовах. Крім того, технологи Lesaff re Baking Center зможуть допомогти визначити та знайти вирішення питань, пов’язаних з підтриманням високої якості вашої продукції та гарантування забезпечення необхідних параметрів в процесі виробництва.

Lesaffre Baking Center організовує різноманітні тренінги та семінари на основі ваших потреб та можливостей. Для прикладу, це може бути тренінг з набуття практичних навичок роботи з тістовими заготовками для різних видів виробів (багет, хліб, бріош, круасан і т.ін.); семінари та демонстрації в умовах вашого виробництва; тематичні семінари, де розглядаються сировина, технологічний процес та їх вплив на якість кінцевого продукту. Для прикладу, теми семінарів можуть бути такими: дріжджі та їх властивості; технології заморожених напівфабрикатів; використання стартових культур для покращення аромату виробів; запобігання розвитку мікробіологічного псування виробів; оцінювання смаку та текстури хлібобулочних виробів; огляд світового ринку сендвічів та ін.
Lesaff re Baking Center регулярно займається забезпеченням та обміном технологічною інформацією з усіма Пекарськими Центрами. Разом із іншими структурними підрозділами Lesaffre (відділ досліджень та розробок, відділ маркетингу, відділ зв’язків з громадськістю та ін.) проводиться робота, спрямована на вивчення змін смаків, продуктів, ринків хліба, технологій та технологічних процесів по всьому світу. Ця постійна робота з вивчення трендів розвитку хлібопечення дозволяє бути нам обізнаними та допомагати нашим клієнтам розвивати своє виробництво відповідно до останніх відкриттів та розробок у галузі хлібопечення.

Пекарський Центр (Baking Center) ТОВ «Лесаффр Україна» відкрив свої двері перед українськими виробниками у 2002 році. Основними напрямками нашої роботи є:

  • ознайомлення з продукцією компанії, базовими та новітніми технологіями;
  • проведення демонстраційних випікань та навчальних семінарів як в умовах нашого Baking Center™, так і в умовах вашого підприємства;
  • відпрацювання технологій безпосередньо на підприємстві клієнта;
  • технологічна підтримка у разі запуску нових проектів;
  • допомога у вирішенні проблем з якістю борошна та готових виробів;
  • надання рецептур хлібобулочних виробів (частина рецептур з наданням нормативної документації ТУ, ТІ).

40 років — це вік певної зрілості та досвіду, яким ми готові з радістю ділитися. Та ще скільки років спільної співпраці попереду! Технологічний відділ ТОВ «Лесаффр Україна» завжди надасть вам вичерпну інформацію стосовно використання продукції компанії Lesaffre, високопрофесійну технологічну підтримку під час запуску нових проектів та вирішення питань, пов’язаних з підтриманням високої якості вашої продукції щодня!