fbpx
Курс Євро на 21.04.2024: 1 EUR = 42.2789 UAH. Курс за тиждень

Аромат різдвяних свят

Коли відчуваєш аромати кориці, меду, гвоздики та цитрусових морозяного зимового вечора, вони одразу огортають тебе теплом й нагадують про наближення різдвяних свят. Традиційно Різдво асоціюється з різноманітними видами випічки. В більшості європейських країн різдвяні смаколики вирізняються тим, що для них характерно використання значної кількості прянощів, горіхів та сухофруктів.

Кожна країна має свої характерні різдвяні символи. Для прикладу, в Італії до Різдва випікають «Панетоне» та «Пандоро», в Австрії та Німеччині — «Штолен», в Англії — спеціальний різдвяний пудинг з 13 інгредієнтів, які є символами Ісуса Христа та 12 апостолів. Традиційна різдвяна випічка характерна і для ближньої нам Польщі. Так звані «пєрники» та «пєрнички» є не лише символом свят, нині їх можна зустріти і протягом всього календарного року. Під час різдвяно-новорічних свят аромат цієї духмяної випічки в Польщі можна відчути на кожному кроці. Хтось купує пєрники, хтось надає перевагу випіканню виробів вдома. Схожий на м’яку коврижку цей пиріг-пряник класично виготовляють зі сливовим повидлом, але можна приготувати його і з яблучним. В Польщі, залежно від регіону, існує велике різноманіття пєрників. Їх випікають у вигляді великого пирога або у вигляді маленьких пряничків, більш вологі або більш сухі та розсипчасті, з додаванням сухофруктів чи без — у будь-якому разі це надзвичайно смачні та ароматні ласощі.

Пєрнички як традиційні польські пряники почали випікати більше 700 років тому. Їх батьківщиною можна назвати польське місто Турунь, де пряники (пєрники) випікали ще з середніх віків. Нині пєрнички — це особливі торунські ласощі і один з найголовніших символів міста Торуня, оскільки там у 1751 році Яном Вісе була збудована перша у регіоні кондитерська фабрика новітнього типу. Сьогодні це найстаріший виробник пряників та вафель у Польщі і водночас у всій Європі.

Сучасні кондитерські фабрики та пекарні випікають пєрники у вигляді пирогів з різноманітними джемами та у вигляді сувенірів. Також досить широко розвинене виробництво маленьких пряничків — пєрничків, які можуть бути покриті різними глазурями або прикрашені рисунками.

Класична рецептура цього виробу містить у своєму складі такі основні інгредієнти, як борошно, цукор, мед, вершкове масло, яйця, сметану, какао, сухофрукти та горіхи. Але родзинкою виробу є спеціальний набір прянощів: кориці, імбиру, кардамону, мускатного горіху, духмяного перцю, бадьяну та ін. Саме вони надають пєрнику неповторного святкового різдвяного аромату. Крім того, технологічний процес приготування традиційного пєрника старопольського є досить непростим. Для деяких видів тісто після його приготування витримують на спеціальних стелажах до 1 місяця і лише потім можуть приступати до формування виробів.

Саме тому компанія «Лесаффр Україна» пропонує вам, як виробникам хлібобулочних та кондитерських виробів, готове рішення для різдвяної випічки, і не тільки — суміш «Пєрник». Це унікальний продукт, що нині не має аналогів на українському ринку інгредієнтів для хлібопечення. Розробники даної суміші, представники польського представництва компанії Lesaffre, вдало поєднали високотехнологічні властивості даного продукту разом із класичним традиційним смаком старопольської різдвяної випічки. Суміш «Пєрник», перш за все, є зручною у використанні як для невеликих пекарень, так і для потужних хлібопекарських підприємств. Приготування виробів на її основі не вимагає спеціальної підготовки персоналу, технологічний процес приготу- вання настільки простий, що звичайний пекар чи інший працівник з виробництва з легкістю зможе виготовити вироби із використанням суміші «Пєрник». Застосування даного продукту гарантує отримання стабільної якості виробів в широкому асортименті від традиційних «Пєрника старопольського» та «Пєрника із сухофруктами» до «корисних» виробів із додаванням моркви, гарбуза та ін. продуктів залежно від сезону. Можемо запропонувати вам використання даної суміші для виготовлення основ для тортів та тістечок, рулетів. Також окремо слід виділити те, що дана суміш є ідеальною для приготування печива «Пєрнички», які стали вже традиційною різдвяною випічкою і для українських виробників.

Наступною перевагою суміші «Пєрник» є надзвичайно вдале поєднання прянощів, які характерні традиційній європейській святковій випічці. Перед виробництвом самої суміші спеціалісти компанії Lesaffre приділяють особливу увагу спеціальному відбору та вхідному контролю якості прянощів, які використовуються для неї. Лише постійне контролювання процесу підготовки та поєднання ароматів дозволяє отримати те унікальне витончене багатство смаку та аромату, що мають готові вироби, виготовлені із допомогою суміші «Пєрник».

Наразі виробники хлібобулочних та кондитерських виробів все більше уваги приділяють терміну придатності готових виробів. Чим триваліший строк їх зберігання, тим більшою може бути територія збуту продукції і тим простіше планувати виробництво того чи іншого асортименту в умовах підприємства. Якщо розглядати терміни придатності пирога старопольського, то за умов дотримання мікробіологічної чистоти під час пакування виробів вони будуть мати властивості досить свіжого продукту протягом 3-4 тижнів. Даний пиріг можна заморожувати і зберігати у замороженому стані терміном до 6 місяців. Після дефростації готові вироби будуть мати високі споживчі властивості, причому повністю зберігаються смак та структура продукту. Печиво «Пєрнички», оскільки є продуктом з низькою вологістю, то, відповідно, теж матиме досить тривалий термін зберігання — від 1 до 3 місяців. Для збереження хрустких властивостей пєрничків їх краще зберігати в упакованому вигляді.
Пропонуємо також вам альтернативний спосіб використання суміші «Пєрник» для наших класичних пряничних виробів, що готуються переважно сирцевим методом. Це дозволить не тільки покращити смакові якості пряників, але й досягнути кращої свіжості в процесі їх зберігання. У цьому разі слід ретельно підібрати оптимальне дозуван- ня суміші для виробництва пряників, а також перерахувати кількість розпушувачів, що використовуються в рецептурі.

Отже, різдвяна магія солодкого смаку починається з приготування тіста. І якщо ви спробуєте для нього новий продукт від компанії Lesaffre — суміш «Пєрник», ми гарантуємо, що ваші покупці отри- мають незрівнянне задоволення від споживання ароматної випічки і різдвяний настрій в тому числі.

У разі виникнення питань щодо особливостей застосування суміші «Пєрник» звертайтесь до технологічного відділу ТОВ «Лесаффр Україна».